تعداد نشریات | 56 |
تعداد شمارهها | 1,641 |
تعداد مقالات | 13,010 |
تعداد مشاهده مقاله | 24,557,078 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 16,073,895 |
شناسایی عناصر تجربهی مطلوب صرف غذاهای محلی در گردشگری | ||
مطالعات مدیریت گردشگری | ||
مقاله 3، دوره 16، شماره 54، تیر 1400، صفحه 75-94 اصل مقاله (915.24 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22054/tms.2021.12788 | ||
نویسندگان | ||
زهره دهدشتی شاهرخ1؛ پدرام جاهدی ![]() ![]() | ||
1دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران. | ||
2دانشجوی دکتری، مدیریت بازرگانی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
تکیه بر جنبههای تمایزآفرین مقصدهای گردشگری لازمة موفقیت در بازار گردشگری است. غذای محلی و فرهنگ غذای محلی برای یک مقصد توریستی یک مزیت رقابتی پایدار است. پژوهش حاضر تلاشی برای شناسایی عناصر مطلوب صرف غذای محلی است و برای این مقصود از روش حافظهران استفاده شدهاست. جامعة آماری پژوهش را اعضای باشگاه مشتریان یک آژانس گردشگری شکل دادند و حجم نمونه دویست نفر بود و از روش نمونهگیری در دسترس استفاده شد. در چهارچوب روش حافظهران، پساز جمعآوری روایتها فرآیند کدگذاری مطابق الگوی کدگذاری روش حافظهران انجام شد و در ادامه، یک دستهبندی از مفاهیم در مورد تجربة مطلوب صرف غذای محلی در گردشگری ارائه شد. طبق یافتههای پژوهش عناصر سازندة واقعیت اجتماعی تجربة مطلوب صرف غذای محلی در گردشگری دربرگیرندة سه دسته از عناصر شامل دوازده عنصر مربوط به غذا، ده عنصر مربوطبه افراد، و یازده عنصر مربوطبه مکان است. | ||
کلیدواژهها | ||
برساختگرایی اجتماعی؛ گردشگری؛ گردشگری غذایی؛ غذاهای محلی | ||
مراجع | ||
ایزدی، حسن (1394). گردشگری غذا، فرصتی برای توسعه پایدار روستایی در ایران. پژوهشهای روستایی در ایران، 6(1)، 65-96.. https://doi.org/10.22059/JRUR.2015.54232
Aaltojärvi, I., Kontukoski, M., & Hopia, A. (2018). Framing the local food experience: a case study of a Finnish pop-up restaurant. British Food Journal, 120(1), 133-145. https://doi.org/10.1108/BFJ-12-2016-0613. Boesen, M., Sundbo, D., & Sundbo, J. (2017). Local food and tourism: An entrepreneurial network approach. Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism, 17(1), 76-91. https://doi.org/10.1080/15022250.2016.1218629. Bryant, L., & Livholts, M. (2007). Exploring the gendering of space by using memory work as a reflexive research method. International Journal of Qualitative Methods, 6(3), 29-44. https://doi.org/10.1177/160940690700600304. Chen, Q., & Huang, R. (2018). Local food in China: a viable destination attraction. British Food Journal, 120(1), 146-157. https://doi.org/10.1108/BFJ-03-2017-0135. Crawford, J., Kippax, S., Onyx, J., Gault, U., & Benton, P. (1992). Emotion and gender: Constructing meaning from memory. Sage Publications, Inc. de Jong, A., & Varley, P. (2017). Food tourism policy: Deconstructing boundaries of taste and class. Tourism Management, 60, 212-222. https://doi.org/10.1016/j.tourman.2016.12.009. Ellis, A., Park, E., Kim, S., & Yeoman, I. (2018). What is food tourism?. Tourism Management, 68, 250-263. https://doi.org/10.1016/j.tourman.2018.03.025. Frisvoll, S., Forbord, M., & Blekesaune, A. (2016). An empirical investigation of tourists' consumption of local food in rural tourism. Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism, 16(1), 76-93. https://doi.org/10.1080/15022250.2015.1066918. Frochot, I. (2003). An analysis of regional positioning and its associated food images in French tourism regional brochures. Journal of Travel & Tourism Marketing, 14(3-4), 77-96. https://doi.org/10.1300/J073v14n03_05. Hằng, N. V. T., Meijer, M. R., Bulte, A. M., & Pilot, A. (2017). Designing a primary science curriculum in a globalizing world: How do social constructivism and Vietnamese culture meet?. Cultural Studies of Science Education, 12(3), 739-760. https://doi.org/10.1007/s11422-015-9696-2. Henderson, J. C. (2009). Food tourism reviewed. British food journal, 111(4), 317-326. https://doi.org/10.1108/00070700910951470. Izadi, H. (2015). Food Tourism: Opportunity for Sustainable Development of Rural Areas in Iran. Journal of Rural Research, 6(1), 65-96. [In Persian]. https://doi.org/10.22059/JRUR.2015.54232. Kangas, H., Vuori, J., Luoto, S., & Kylänen, M. (2015). The retest method for improving coding in qualitative research. Physiotherapy, 101(1), 718-719. https://doi.org/10.1016/j.physio.2015.03.3574. Kim, Y. G., & Eves, A. (2012). Construction and validation of a scale to measure tourist motivation to consume local food. Tourism management, 33(6), 1458-1467. https://doi.org/10.1016/j.tourman.2012.01.015. Kippax, S., Crawford, J., Benton, P., Gault, U., & Noesjirwan, J. (1988). Constructing emotions: Weaving meaning from memories. British Journal of Social Psychology, 27(1), 19-33. https://doi.org/10.1111/j.2044-8309.1988.tb00802.x. Lee, W., Sung, H., Suh, E., & Zhao, J. (2017). The effects of festival attendees' experiential values and satisfaction on re-visit intention to the destination: The case of a food and wine festival. International Journal of Contemporary Hospitality Management, 29(3), 1005-1027. https://doi.org/10.1108/IJCHM-10-2015-0559. McPhail, G. (2016). The fault lines of recontextualisation: The limits of constructivism in education. British Educational Research Journal, 42(2), 294-313. https://doi.org/10.1002/berj.3199. Onyx, J., & Small, J. (2001). Memory-work: The method. Qualitative Inquiry, 7(6), 773-786. https://doi.org/10.1177/107780040100700608. Ovens, A., & Tinning, R. (2009). Reflection as situated practice: A memory-work study of lived experience in teacher education. Teaching and Teacher Education, 25(8), 1125-1131. https://doi.org/10.1016/j.tate.2009.03.013. Park, K. S., Reisinger, Y., & Kang, H. J. (2008). Visitors' motivation for attending the South Beach wine and food festival, Miami Beach, Florida. Journal of Travel & Tourism Marketing, 25(2), 161-181. https://doi.org/10.1080/10548400802402883. Small, J. (1999). Memory-work: A method for researching women's tourist experiences. Tourism management, 20(1), 25-35. https://doi.org/10.1016/S0261-5177(98)00091-0. Stephenson, N. (2005). Living history, undoing linearity: memory‐work as a research method in the social sciences. International Journal of Social Research Methodology, 8(1), 33-45. https://doi.org/10.1080/1364557032000081645. Stone, M. J., Soulard, J., Migacz, S., & Wolf, E. (2018). Elements of memorable food, drink, and culinary tourism experiences. Journal of Travel Research, 57(8), 1121-1132. https://doi.org/10.1177/0047287517729758. Vajirakachorn, T., & Chongwatpol, J. (2017). Application of business intelligence in the tourism industry: A case study of a local food festival in Thailand. Tourism Management Perspectives, 23, 75-86. https://doi.org/10.1016/j.tmp.2017.05.003. Williams, H. A., Yuan, J., & Williams Jr, R. L. (2019). Attributes of memorable gastro-tourists' experiences. Journal of Hospitality & Tourism Research, 43(3),327-348. https://doi.org/10.1177/1096348018804621. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 191 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 153 |