تعداد نشریات | 55 |
تعداد شمارهها | 1,838 |
تعداد مقالات | 14,668 |
تعداد مشاهده مقاله | 31,769,450 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 19,750,522 |
ارزیابی عملکرد زنجیره تامین پایدار محصولات فاسد شدنی در صنایع غذایی | ||
مطالعات مدیریت صنعتی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 شهریور 1402 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22054/jims.2023.69469.2806 | ||
نویسندگان | ||
شهریار مرزبان؛ مرتضی شفیعی* ؛ محمدرضا مظفری | ||
گروه مدیریت، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران. | ||
چکیده | ||
رشـد نگرانیهای اجتماعی و زیست محیطی درباره تاثیرات زنجیره تامین مواد غذایی و چالش های زیادی در صنعت مواد غذایی وجود دارد، منجر بـه فشار زیادی از انواع ذینفعان به منظور بهبود عملکرد پایداری چرخه عمر محصولات فاسدشدنی شده است. در این پژوهش به دنبال ارزیابی عملکرد زنجیره تامین پایدار محصولات فاسد شدنی در صنایع غذایی هستیم. ساختار زنجیره تامین پژوهش حاضر، پس از بررسی پیشینههای خارجی و داخلی و پیدا کردن شکاف مطالعاتی، از یک زنجیره تامین چهار مرحلهای تشکیل شده که متغیرهای ورودی و خروجی آن بر اساس محصولات فاسد شدنی و ابعاد سهگانه پایداری انتخاب شدند. به همین منظور در راستای شناخت و استخراج شاخصهای موثر ورودی و خروجی و واسطهای به منظور محاسبه ارزیابی کارایی نسبی زنجیره تامین در بخش های مختلف، مطالعات میدانی و کتابخانهای گستردهای بر روی متغیرها و شاخصهای موجود در زمینه فعالیتهای مختلف زنجیره تامین صورت گرفت. درنهایت بعد از انتخاب شاخصها به بررسی میزان کارایی زنجیره تامین ارایه شده و رتبه بندی واحدهای کارا پرداختیم. به علت ماهیت اصلی پژوهش مواد فاسد شدنی، جامعه آماری پژوهش شامل 18 کارخانه لبنیاتی و گوشتی از استان فارس در ایران مورد مطالعه قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از تحلیل پوششی دادههای شبکهای و به منظور مدلسازی و حل آن از نرمافزار WinQsb استفاده شده است. نتایج بدست آمده حاکی از این است که بیشترین مشکلات ناکارایی شرکتهای مورد مطالعه مربوط به بخش تامین کنندگان میباشد، بر اساس نتایج بدست آمده پیشنهاداتی در جهت کارایی شرکت ها ارایه شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
زنجیره تامین پایدار؛ ارزیابی عملکرد زنجیره تامین پایدار؛ محصولات فاسد شدنی؛ صنایع غذایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 46 |