- اکبری، مجید، انصاری، معصومه (1399). بازشناسی محرکهای مؤثر بر رقابتپذیری سفر وگردشگری برای دوران پساکرونا (مطالعه موردی: ایران).مطالعات مدیریت گردشگری، 15(9)، 253-284.
- دلشاد، زهرا، ربانی، مژده، دهقان، حسن (1399). ارائه الگوی زنجیره تأمین سبز جهت توسعه پایدار زیستمحیطی با رویکرد مبتنی بر نظریه دادهبنیاد و دیمتل.برنامهریزی و توسعه گردشگری، 9(35)، 187-208.
- زرندیان، ندا، بیات، موسی، قیدرلو، محسن (1401). بررسی راهکارهای بهبود وضعیت گردشگری در مواجهه با کرونا، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی.
- سلیمانپور، مسلم، امینی، محمدتقی، شیرمحمدی، یزدان، شاه نظری، علی (1400). تدوین و تبیین الگوی گردشگری کارآفرینی در پاندمی کووید 19، مورد مطالعه: استانهای آذربایجان شرقی و غربی.جغرافیا و توسعه ناحیهای، 19(1)، 352-323.
- سوراتانا، کولاپا (1400). مدیریت زنجیره تأمین گردشگری پایدار، مترجمان: محمد میرهای،محمد کوکبنیا، تهران: نشر مهکامه.
- شاهی، طاهره (1393). اولویتبندی عوامل تأثیرگذار بر مدیریت زنجیره تأمین سبز در مقصدهای گردشگری، پایاننامه کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی.
- صیادی، حسین، میرغفوری، سید حبیبالله، یاوری، محمدعلی، ثقفی، سپیده (1399). تجزیهوتحلیل نقش مدیریت دانش در مدیریت زنجیره تأمین پایدار با رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری (مطالعه موردی: سازمان جهاد کشاورزی استان یزد). مدیریت زنجیره تأمین، 22(67)، 52-66.
- ضیایی، محمود، حسن پور، محمود، پارسا شکیب، سمیه (1400). توسعه الگوی مدیریت بحران در صنعت گردشگری، مورد مطالعه: بحران همهگیری ویروس کووید 19.برنامهریزی و توسعه گردشگری، 10(37)، 65-97.
- ضیایی، محمود، محمودزاده، سیدمجتبی، شاهی، طاهره (1396). اولویتبندی عوامل مؤثر بر پیادهسازی مدیریت زنجیره تأمین سبز در صنعت گردشگری. جغرافیا و توسعه، 15(46)، 19-34.
- غلامرضایی، هادی، شفیعآبادی، عبداله (1400). تجربه زیسته فعالان صنعت گردشگری در پاندمی (مدیران اقامتگاههای بومگردی استان خراسان جنوبی)، یک مطالعه پدیدار شناختی. شباک، 7(6)، 45-54.
- نادعلیپور، زهرا (1392). ارزیابی کیفیت مدیریت مقصد گردشگری از دیدگاه مزیت رقابتی، مطالعه موردی: منطقه چابهار. گردشگری و اوقات فراغت، 1(1)، 1-17.
- نوریخواجوی، درسا، جعفری، عزیزاله (1400). تعیین عوامل مؤثر بر رقابتپذیری زنجیره تأمین پایدار گردشگری پزشکی. گردشگری و توسعه، 10(2 )، 123-136.
- Amankwah-Amoah, J. (2020). Stepping up and stepping out of COVID-19: New challenges for environmental sustainability policies in the global airline industry. Cleaner Production, 271:123000.
- Appolloni, A., Sun, H., Jia, F., & Li, X. (2014). Green Procurement in the Private Sector: A State-of-the-Art Review between 1996 and 2013. Cleaner Production, 85, 122-133.
- Arora, N.K., & Mishra, J. (2020). COVID-19 and the importance of environmental sustainability. Environmental Sustainability, pp. 3, 117–119.
- Asian Development Bank. (2021). Sustainable Tourism after Covid-19 Insights and Recommendations for Asia and the Pacific, https://www.adb.org/sites/default/files/publication/761511/sustainable-tourism-after-covid-19.pdf
- Bai, H., & Ran, W. (2022). Analysis of the Vulnerability and Resilience of the Tourism Supply Chain under the Uncertain Environment of COVID-19: Case Study Based on Lijiang. Sustainability, 14, 2571.
- Baloch, Q.B., Shah, S.N., Iqbal, N. et al. (2023). Impact of tourism development upon environmental sustainability: a suggested framework for sustainable ecotourism. Environ Sci Pollut Res, 30, 5917–5930.
- Calisto, M.D., Umbelino, J., Gonçalves, A., & Viegas, (2021). Environmental sustainability strategies for smaller companies in the hotel industry: Doing the right thing or doing things right? Sustainability, 13(18), 10380.
- Cheng, V.C., Susanna, K., Patrik, C., & Woo, K. Y. (2007). Severe acute respiratory syndrome coronavirus as an agent of emerging and reemerging infection. Clinical Microbiology Reviews, 20(4), 660-694.
- Corbin, J., & Strauss, A. (2015). Basics of Qualitative Research. Thousand Oaks, CA: Sage.
- Corsini, L., & Moultrie, J. (2021). What Is Design for Social Sustainability? A Systematic Literature Review for Designers of Product-Service Systems. Sustainability, 13, 5963.
- Dai, F., Wang, D., & Kirillova, (2022). Travel inspiration in tourist decision-making. Tourism Management, 90, 104484.
- (2013). Late lessons from early warnings: science, precaution, innovation, EEA Report 1/2013, European Environment Agency.
- (2020). COVID-19 and the environment: Explore what we know, European Environment Agency.
- (2021). COVID-19 in Europe: increased pollution from masks, gloves, and other single-use plastics, European Environment Agency.
- Elkhwesky, Z., El Manzani, Y., & Elbayoumi Salem, I. (2022). Driving hospitality and tourism to foster sustainable innovation: A systematic review of COVID-19-related studies and practical implications in the digital era. Tourism and Hospitality Research, 0(0).
- Gómez-Prado, R., Alvarez-Risco, A., Sánchez-Palomino, J., Anderson-Seminario, M.d.l.M., & Del-Aguila-Arcentales, S. (2023). Current Trends in Sustainable Tourism, Hospitality, and Recreation", Alvarez-Risco, A., Rosen, M.A. and Del-Aguila-Arcentales, S. (Ed.) Sustainable Management in COVID-19 Times. Advanced Series in Management, 30, 65-80.
- Gruchmann, T., Topp, M., & Seeler, S. (2022). Sustainable supply chain management in tourism: a systematic literature review. Supply Chain Forum, 23(4), 329-346.
- (2020). ILO monitor: COVID-19 and the world of work. Third edition.
- Lambert, H., Gupte, J., Fletcher, H., Hammond, L., Lowe, N., Pelling, M., Raina, N., Shahid, T., & Shanks, K., (2020). COVID-19 as a global challenge: Towards an inclusive and sustainable future. Lancet Planet. Heal, p. 4, e312ee314.
- Latour, B. (2020). What protective measures can you think of so we don’t go back to the pre-crisis production model? https://aoc.media/opinion/2020/03/29/imaginer- les-gestes-barrieres-contre-le-retour-a-la-production-davant-crise/
- Le, D., & Phi, (2021). Strategic responses of the hotel sector to COVID-19: Toward a refined pandemic crisis management framework. Hospitality Management, 94, 102808.
- Lee, H.K., & Fernando, Y. (2015). The antecedents and outcomes of the medical tourism supply chain. Tourism Management, 46(C), 148-157.
- Luthra, S., Kumar, V., Kumar, S., & Haleem, A. (2011). Barriers to Implementing Green Supply Chain Management in Automobile Industry Using Interpretive Structural Modeling Technique: An Indian Perspective. Industrial Engineering and Management, 4, 231-257.
- Matos, S.V., Schleper, M.C., Gold, S., & Hall, J.K. (2020). The hidden side of sustainable operations and supply chain management: unanticipated outcomes, trade-offs, and tensions. Operations & Production Management, 40(12), 1749-1770.
- Moya Calderón, M., Esquivel, K., Arrieta García, M., & Lozano, C. (2022). Tourist behavior and dynamics of domestic tourism in times of COVID-19. Current Issues in Tourism, 25(14), 2207-2211.
- Niewiadomski, P. (2020). COVID-19: From temporary de-globalisation to a re-discovery of tourism? Tourism Geographies, 22(3), 651-656.
- (2020a). COVID –19 and the low-carbon transition: Impacts and possible policy responses, http://www.oecd.org/coronavirus/policy-responses/covid-19-and-the-low-carbon-transitionimpacts-and-possible-policy-responses-749738fc/.
- (2020b). Environmental health and strengthening resilience to pandemics - OECD, https://read.oecd-ilibrary.org/view/?ref=129_129937-jm4ul2jun9&title=Environmental-healthand- strengthening-resilience-to-pandemics.
- Pelikánová, R.M., & Hála, M. (2021). CSR Unconscious Consumption by Generation Z in the COVID-19 Era—Responsible Heretics Not Paying CSR Bonus? Risk Financial Manag, 14, 390.
- Perugini, C., & Vladisavljević, M. (2021). Social stability challenged by Covid-19: Pandemics, inequality and policy responses. Policy Modeling, 43(1), 146-160.
- Samarathunga, W. H. (2020). Post-COVID-19 Challenges and Way Forward for Sri Lanka Tourism. Available at SSRN: https://ssrn.com/abstract=3581509.
- Shi, Y., & Tsai, K. H. (2020). Linking stakeholder integration to sustainability performance in the hotel context. Tourism Research, 22(5), 677– 691.
- Sombultawee, K., Lenuwat, P., Aleenajitpong, N., & Boon-itt, S. (2022). COVID-19 and Supply Chain Management: A Review with Bibliometric.Sustainability, 14, 3538.
- Strielkowski, W. (2020). International Tourism and COVID-19: Recovery Strategies for Tourism Organisations. Preprints, 2020030445.
- Waltner-Toews, D. (2020). On pandemics: deadly diseases from bubonic plague to coronavirus, Greystone Books, Vancouver, Canada.
- Wang, Y., Xu, R., Schwartz, M., Ghosh, D., & Chen, X. (2020). COVID-19 and Retail Grocery Management: Insights from a Broad-Based Consumer Survey. Engineering Management Review, 48(3), 202-211.
- (2022). To Recovery & Beyond: The Future of Travel & Tourism in the Wake of COVID-19. https://wttc.org/initiatives/to-recovery-beyond
- Zhang, R., & Li, Z. (2023). Stackelberg game model of green tourism supply chain with governmental subsidy. Information Systems and Operational Research, 61(2), 141-168.
- Zhang, X., Song, H., & Huang, G.Q. (2009). Tourism Supply Chain Management: A New Research Agenda. Tourism Management, pp. 30, 345-358.
- Zhao, X., & Hou, J. (2022). Applying the Theory of Constraints Principles to Tourism Supply Chain Management. Hospitality & Tourism Research, 46(2):400-411.
|